Születőben a férfiak 2.0-ás generációja

2017. március 15. 16:48 - TudatosFérfi

Interjú Tudatos Férfiakkal - Decker Ádám

Decker Ádám, világbajnok és magyar válogatott vízilabdázóval készült exkluzív interjút olvashatjátok a tudatos életmódról.

800x800_decker.jpgTe tudatos férfinak tartod magad?
Igen!

Mivel járulsz hozzá, hogy azzá válj?
Több dologgal is. Egyrészt az egészségem megőrzésének szempontjából, mert átszövi a mindennapjaimat az erre való odafigyelés. Egészséges ételek magas minőségű alapanyagokból, fizikai regenerációmat elősegítő testgyakorlatok, minőségi és elég alvás, rendszeres aktív szabadidős tevékenységek. Másik oldalról nem csak a megőrzésre, hanem a megelőzésre is tudatosan figyelek. Rendszeres orvosi vizsgálatok – sajnos van, akinek ez nem egyértelmű, ha csak fogorvosról, vagy bármilyen általános vizsgálatról is legyen szó – látogatása, és a lehető legkevesebb stressz, vegyszer, színezék és egyéb károsító hatások elviselése.

 Mi a véleményed erről az idézetről: “Hímneműnek lenni születés kérdése, férfinak lenni kor kérdése, Úriembernek lenni választás kérdése, viszont tudatos férfinak az elhatározás kérdése!”
Teljes mértékben egyetértek vele. És úgy érzem, hogy harminc felett nem csak a választásom és az elhatározásom, de már a korom is megvan! :)

Hogyan töltesz el minőségi időt szeretteiddel?
Nekem egy nagyobb kutyás séta a feleségemmel és a kislányommal a friss levegőn már annak számít. Igyekszem az élsporttal együtt járó nyomás alatti teljesítménykényszerből fakadó mentális és fizikális terhelést hamar ledobni magamról. Ez egy romantikus vacsorától egy wellness hétvégén át egy családi kirándulásig sok mindennel el tudom érni.

Melyik szeretetnyelvet használod a legszívesebben?
Inkább azt mondanám, hogy melyiket nem. Az ajándékozással hadilábon állok, de minden más oldalról tudatom szeretteimmel, hogy fontosak számomra.

Mivel járulsz hozzá külső megjelenésedhez?
Mivel 203 cm magas vagyok, így esetemben nehéz a „hagyományos divatmárkák” világából válogatni. Emiatt a hétköznapi öltözködésemben többet számít nekem, hogy egy adott ruha kényelmes, minőségi és milyen anyagból van, mintsem, hogy mennyire divatos. Nem érdekel, hogy másoknak tetszik-e. Divatot inkább a kiegészítők megválasztásánál követek. Ettől függetlenül egy igényes férfi szerintem nem a ruhájáról ismerszik meg, hanem arról, hogy mennyire ápolt, odafigyel-e saját magára, hajára, bőrére, egészségére, fogaira, mosolyára…stb. És persze ha kell, akkor lapul a ruhatárban pár elegáns szett, szép órával, finom bőr övvel és divatos cipővel.

Foglalkozol a belső világoddal? Ha igen, hogyan?
Zene, Film, Színház. Ezek szerintem olyan alapvető kikapcsolódási formák, amik szórakoztatva művelik a belsőt.

Szerinted, hogyan válhat valaki tudatos férfivá?
Első lépés, hogy megértse, hogy ez mit jelent és miért fontos. Második lépés, hogy képes legyen a vásárlásnál, a szabadidő tervezésénél, a szeretteivel való kontaktus során és a napi rutinjaiban olyan döntéseket hozni, ami segíti a tudatos életmódban.

Kérlek, mondj 3 olyan dolgot, ami szerinted egy tudatos férfit jellemez.
Egészség, Család, Boldogság.

Köszönjük a lehetőséget Decker Ádám! További sok sikert és kiváló egészséget kívánunk!

A következő interjú a Rippel fivérek - nemzetközi hírű magyar artisták és többszörös Guinness-rekorderek - egyik tagjával Rippel Ferenccel fog készülni. Kövessétek a tudatosferfi.blog.hu-t az alfa-hím 2.0-át...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosferfi.blog.hu/api/trackback/id/tr4212336273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Születőben a férfiak 2.0-ás generációja
süti beállítások módosítása