Születőben a férfiak 2.0-ás generációja

2017. március 28. 13:41 - TudatosFérfi

Interjú Tudatos Férfiakkal - Rippel Ferenc

Fogadjátok szeretettel Rippel Ferenccel készült exkluzív interjút a tudatos életmódról. Ferenc a Rippel Fivérek nemzetközi hírű magyar artisták és többszörös Guinness-rekorderek egyik tagja, aki rengeteg hangsúlyt fektet az egészséges életmódra.

Te tudatos férfinak tartod magad? 
Nemcsak tudatos férfinak, hanem egészségtudatos férfinak tartom magam. Megtanultam, hogyan tudom jobbá tenni az egészségemet és ezáltal mindent körülöttem.

Mivel járulsz hozzá, hogy azzá válj?4p.jpg
Az, hogy egy tudatos férfivá váljak, egyfajta testtudatosságból indult ki. Felismertem és megtanultam a funkciókat, hogy hogyan működik a testem, mi mivel áll összekötetésben és mennyire fontosak azok az élelmiszerek, amelyeket beviszünk. Nem árt megemlíteni, hogy három fő módón kerülnek a testünkbe azok a dolgok, amik működtetik azt: orálisan, azaz szájon keresztül, dermálisan, azaz bőrön keresztül és a pulmonális rendszeren, azaz a légzésen keresztül. Ha ezeket kielemezzük és a beviteli forrásokat elkezdjük letisztítani, akkor a hormonrendszerünk elkezd tökéletesen funkcionálni. Ha pedig jók a hormonok, akkor boldogan, vidáman és optimálisan működik a test is.

Mi a véleményed erről az idézetről: “Hímneműnek lenni születés kérdése, férfinak lenni kor kérdése, Úriembernek lenni választás kérdése, viszont tudatos férfinak az elhatározás kérdése!”
Amikor még a lefelé ívelő pályán voltam, sokszor vállveregetve mondták, hogy „Feri: ezek természetes öregedéssel együttjáró folyamatok, ez mindenkinél így van, a genetikába van kódolva”, és ezt akkor el is hittem. De ezen a szemlélet és lépésváltásomon keresztül rájöttem, hogy a gének csak 20%-át teszik ki annak, amivé lettünk, a „maradék” 80% az epigenetika, tehát mi magunk alakítjuk azt akivé/amivé akarunk válni. Úgy gondolom, hogy ha -mi emberek- a szervezetünkbe ennyire bele tudunk szólni a gondolatainkkal és az elhatározásainkkal, akkor ez az óriási felismerés közben válunk tudatos férfivá.

Az elmondottaknak van egy jelmondata, amit a GO100 honlapomon is olvashattok: „azzá válsz és olyanná válsz, amire gondolsz”, tehát, ha te fejben elhatároztad, hogy szeretnél egy megfelelő súlyban lévő egészséges ember lenni, akinek minden téren rendben van az élete, akkor te azt megfogod valósítani! 

Hogyan töltesz el minőségi időt szeretteiddel?
Gyerekként rengeteget segített édesapám, aki nem erőltetett semmit, hanem egyszerűen a saját példájából kiindulva, megmutatta, hogy hogyan csináljam azt, amit szeretek, mert akkor megteremthetem magamnak a boldog és kiegyensúlyozott életet. Nekem a hobbim a munkám és a munkám a hobbim, ez tölti ki a napjaimat. Emellett mindezt a családommal együtt végzem, családi vállalkozásként és így megadatott, hogy folyamatosan minőségi időt tudunk együtt tölteni.
Itt megint egy picit arra szeretnék utalni, hogy a gondolatok mennyire meghatározóak egy ember életében, hogyha kitalál valamit, kigondolja, megtervezi és végigviszi, akkor ebbe belekalkulálhatóak a barátok, család és a minőségi idő, az, hogy a pozitív gondolatok mellett mi magunk alakítjuk ki a saját környezetünket is. Ha mi ebbe a környezetbe boldogan és stresszmentesen, tudunk meglenni, akkor az megint csak ránk van kihatással és akkor az életünk ismételten egy lépéssel közelebb kerül a kitűzött célhoz.

Melyik szeretetnyelvet használod a legszívesebben?
Elismerő szavak és az ajándékozás.
Az elismerő szavakat nemcsak családomban, hanem az iskolámban is rendszeresen szoktam használni. Sokkal jobbnak látom, ha például az egyik tanítványom megmozdulását dicsérő szóval illetem, hisz ha bármilyen próbálkozáshoz pozitív élmény társul, akkor az a fejlődést segíti.
A másik az ajándékozás, amit szintén azért emeltem ki, mert a kettő szerintem nagyon összekapcsolódik, a dicsérő szót is lehet ajándékként megélni. Ebben benne van az adni, adakozni, ajándékozni, ezek nálam nagyon fontosak, szinte egy és ugyanaz. Nagyon szeretek adni, legyen az fizikai megnyilvánulás, ajándék vagy bármilyen szó, verbális kifejezés, tett.

Mivel járulsz hozzá külső megjelenésedhez? Milyen termékeket használsz?
Nagyon odafigyelek arra, hogy milyen anyagok kerülnek bele a szervezetembe. A mikro- és makrotápanyagok, vitaminok és táplálékkiegészítők mellett az ételek és a folyadékok, valamint a bőrön keresztül felszívódó anyagokra is figyelek, és azon belül is megpróbálom a forrást is minél tisztábbra hozni. 
A ketogén életmód szerint nagyon fontos ismerni a beszerzési forrást, hogy minden formában kivegyük belőlük azokat a káros és mérgező anyagokat, amik a szervezetünknek nem tesznek jót. Például: cukrok, szénhidrátok többsége (kivétel növényi szénhidrátok), tejtermékek, különösen a magas kazeintartalmú termékek.
Ahogy rájövünk arra, hogy bármit is eszünk/iszunk meg, az a szánkban, a nyálban hordozott enzimek és a táplálékcsatorna lebontási folyamatában azonnal szétbomlik apró részecskékre, amiből lesznek a sejtjeink.
Ha azok az ételek jók és tudjuk, hogy egy egészséges és boldog állatból vagy nem kémiai eszközökkel nevelt növényből származnak, amiből előbb-utóbb energia lesz, akkor azt a szerveztünk nagyon pozitívan és erőteljesen fogja tudni felhasználni és beépíteni.
Az étkezés mellett nagyon oda kell figyelnünk, arra, hogy a bőrünkre csak olyan termékeket, anyagokat kenjünk, amiknek az összetevői a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek, ezáltal jót tesz a szervezetünknek.

Foglalkozol önismerettel/belső világoddal? Ha igen, milyen módon?
Önismerettel nagyon sokat foglalkozom. Nem is titkolom, hogy Brian Tracytől kaptam anno olyan információkat, hogy magunkat kell első helyre sorolnunk, magunkat kell a legjobban szeretnünk, hogy másokat is szeretni tudjunk. Emellett azt is megtanultam tőle, hogy mindent materializálni kell, le kell írni és ki kell mondani hangosan a gondolatokat. Meg kell teremteni azokat a pozitív célokat, amiket szeretnénk elérni. Ahogy ez megtörténik, onnantól kezdve az elképzeltek a vonzás törvénye szerint meg is valósulnak.

Elképzeltem, megvalósítottam és már ott tartok, hogy életemnek egy olyan komoly területévé nőtte ki magát az öngyógyító –egészség- projekt, hogy egyre több embernek példát és irányt tudok mutatni, és egy nagyon erős negyedik lábként kezd ez az életembe beleépülni.

Ferenc egy titkát is elárulja, hogy két füzetet is használ az álmai megteremtéséhez, amiket személyes és üzleti küldetésnyilatkozatnak hív. Ide azokat a vágyakat, álmokat írja le, ahova el szeretne jutni és meg szeretne valósítani. A célokhoz vezető utat határolja be ezzel és elfogadja azt a kijelentést is, hogy „Az út maga a cél!” ezáltal a jelen pillanatot is tudja élvezni.

Mik a táplálkozási szokásaid?
Minden egyes a testünkbe bevitt anyagból, elfogyasztott ételből, megivott folyadékból, a szervezet a működéséhez szükséges energiát fog szolgáltatni. Így meg kellett értenem, mi is az az ATP, hogy megy át és hogyan hasznosul a szervezeten belül az energia és hogyan épül be az izmokba. A sok kutatómunkám eredményeképpen rájöttem arra, hogy a ketogén diéta áll a legközelebb ahhoz, hogy el tudjam érni az optimális egészséget. A diéta lényege, hogy a szénhidrátok megvonásával arra kényszeríti a szervezetet, hogy zsírokból fedezze energiaigényét. Kiegészítésül jó tudni: ketogén diéta epilepszia, Alzheimer-, Parkinson-kór ellen is „nagyon hatásos”.

Szerinted, hogyan válhat valaki tudatos férfivá?
Tudatossá úgy válhatunk, hogy elfogadjuk a jelen kort és ehhez igazítjuk hozzá az életünket, minden technikai lehetőségével együtt. Elfogadjuk azt, hogy a metabolikus folyamat mindenkinél működik, a kor előrehaladtával elkezdenek lassulni azok a funkciók, amik még 20 évesen nagyon aktívak voltak. De tudatossá igazán akkor válhatunk, ha ténylegesen odafigyelünk magunkra és a részletekre, ami az érzelmi, a fizikai és a kémiai síkot jelentik, ekkor megváltozik az életünk és ráléphetünk arra az útra amiben a kitűzött cél: 100 év egészségesen!

Kérlek, mondj 3 olyan dolgot, ami szerinted egy tudatos férfit jellemez.
Az első szerintem az önbecsülés; magunkat kell előre soroljuk, ehhez magunkat kell, hogy szeressük elsősorban, onnantól kezdve mást is tudunk.
A másik, hogy a boldogságot keressük, amint elkezdjük keresni, meg is fogjuk találni minket. Egyfajta belső béke alakul ki, ami azt hozza, hogy kifelé és befelé is mosolyog az ember. Emellett ha pozitív életszemlélettel éli az ember az életét, akkor a hasonló gondolkodású embereket is bevonzza az illető.
A harmadik pedig a béke. Természetesen, az egészségre való törekvés és a szeretet is benne van, de igazából az én szótáramban a tudatosság címszava alatt mindez megtalálható.

Mit üzensz a férfiaknak?
Férfiaknak azt üzenem, amit a nőknek is, hogy minden formában legyen jelen, mert ha a múltban szerzett élettapasztalattal vagy az elképzelt jövőképpel töltjük tele a jelenünket, abban a pillanatban ez a pengevékonyságú MOST, amiben vagyunk, eltűnik. Viszont ha arra koncentrálunk, akár a tudatosság olyan szintjére is átalakítva, hogy akár egy adott belégzésre és kilégzésre szűkítjük le az életterünket és megpróbálunk mindent a múltban vagy a jövőben elképzelt képet kizárni, akkor már egy nagyon nagy lépést tettünk afelé, hogy jelen levővé váljunk. Csak azt tudom üzenni, hogy figyeljünk arra oda, hogy az adott másodperc urai vagyunk, és adott másodpercben tudjuk a jövőnket befolyásolni, ezért éljünk a MOST-ban.

Olvastátok már az interjút Decker Ádám, világbajnok és magyar válogatott vízilabdázóval? Ha még nem, ezen a linken találjátok a cikket: Decker Ádám. Illetve, ha érdekel mit is jelent a Tudatos Férfi, akkor azt itt olvashatjátok: Tudatos Férfi. Kövessétek a tudatosferfi.blog.hu-t az alfa-hím 2.0-át..

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosferfi.blog.hu/api/trackback/id/tr9612373745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Születőben a férfiak 2.0-ás generációja
süti beállítások módosítása